september 07, 2013

Pom Gets Wi-Fi


Pom is verslaafd aan het internet als geen andere hond. Op een dag checkt ze een paar sites, Reddig, Facewoof, Tumfur en Gtail, niet wetende dat het huis waar ze verblijft in brand staat. Als een echte internet-verslaafde geeft ze er niet aan toe, gaat ze fijn door met de sites bekijken en loopt dat uit tot een enkeltje naar de puppyhemel samen met haar "knecht", de hond Shibe, en haar baasje. Tot haar grootste schrik is er geen Wi-Fi en sleept ze Shibe mee om er naar te zoeken.

Pom Gets Wi-Fi is een spel over een hondje die een geweldige reis door de hemel maakt, zoekend naar Wi-Fi. Het is een soort combinatie van Pokémon (zie de dialogen en de zogenaamde gevechten) en Nintendogs (al die schattige hondjes!), je gebruikt je toetsenbord om huizen met erg roze ovens, extreem grote konijnenbeelden en bergen afval te bezoeken, gesprekken te hebben met andere hondjes in de puppyhemel en opdrachten uit te voeren in ruil voor spullen die je nodig hebt. Pom is een leuk hondje: ze is gek, arrogant en het internet heeft haar net zo beïnvloed als het ons, de tieners uit 2013, heeft beïnvloed qua taalgebruik en denkwijze. In haar aanvallen bespot ze mensen en gebruikt ze je moeder-grapjes, terwijl Shibe een beetje een kleine, nutteloze hond is die zich constant verontschuldigt.

Hier volgt een sfeerimpressie:


En het allerbeste:


STARPUGS COFFEE IN DE HONDENHEMEL?????????????????

Deze game is geweldig omdat:
- Pom is een weerspiegeling van ons allemaal.
- Regenbogen dienen als een brug.
- Het is mogelijk om op wolken te lopen.
- Tumfur.
- Er zijn meer dan twintig hondenrassen.
- Er zijn twee verschillende eindes.
- Het is niet alleen maar een dom spelletje, je moet soms ook een beetje nadenken.

Deze game is minder geweldig omdat:
- Wanneer je honden bij je "team" hebt (zoals in Pokémon), kun je niet achteruit lopen. Dit zorgt ervoor dat je soms vast zit in het spel en fijn opnieuw kunt beginnen. Er zijn gelukkig wel een paar save points in het spel.

Kortom, Pom Gets Wi-Fi is een game die je gespeeld moet hebben. Het is gratis en uitgespeeld in een uurtje, dus waarom ook niet? Ik heb in ieder geval genoten. Download het hier of download hier de Mac versie.

Bedankt Brianna, voor het maken van deze game.

Cijfer: 5/5
(Eigenlijk 3,5/5, maar waarom ook niet)

2 opmerkingen: