januari 03, 2014

De Legende Van Korra, boek 2: Geesten

http://2.bp.blogspot.com/--ML2wpnRN7I/UoaxZyRKOvI/AAAAAAAAV4o/G8bozXhMhhQ/s1600/legend-of-korra-122-full-episode-16x9-nickelodeon-nick-nicktoons-nicktoon-lok-tlok.jpg 
Een half jaar na het verslaan van Amon is het tijd voor Korra om de spirituele kant van het Avatar-zijn te beheersen, nu ze alle vier de elementen beheerst, maar ondertussen is er een burgeroorlog en wordt ze gehinderd door een geest en haar oom Unalaq. In het nieuwe seizoen zijn Korra en Mako gestopt met pro-sturen, leer je over de eerste Avatar Wan, wordt Bolin een filmster en trouwt hij bijna met Prinses Duisternis (ook wel Eska, maar ik noem haar Prinses Duisternis voor nu), leer je meer over Tenzin, krijgt Mako problemen met Korra én Asami en maak je kennis met een paar nieuwe personages zoals Kya (de zus van Tenzin), Bumi (de broer van Tenzin, die mij overigens heel veel doet denken aan Sokka), Eska en Desna.

Oké, ik kan kort zijn over seizoen twee van De Legende Van Korra: het was een grote teleurstelling. Een jaar lang gillen, schreeuwen en huilen uit enthousiasme voor deze serie - voor best weinig. Het boek mag dan wel Geesten heten, het duurt zo'n negen afleveringen voor Korra de Geestenwereld in komt. De eerste helft van het seizoen ontwikkelt Korra vreselijk weinig haar karakter, ze is totaal niet flexibel en niet bepaald prettig in omgang door haar omstandigheden (maar dat was ze ook al niet voor het tweede seizoen), maar gelukkig maakt ze in de laatste helft wel een beetje een comeback, al is haar "goal" in dit seizoen niet echt duidelijk. Verder is de verhaallijn echt niet zo boeiend en ook niet te volgen, "Team Avatar" is vreselijk als je het vergelijkt met de oude Team Avatar en het einde is VRESELIJK. Ik mag niet voor jullie spoilen maar ik denk dat de mensen die dit seizoen hebben gekeken weten wat ik bedoel als ik deze woorden zeg: Korra, connectie, Avatars. Verder is Unalaq een vreselijk saaie schurk als je hem vergelijkt met Amon of Azula. Pffff.

Dit alles neemt niet weg dat Avatar wél een goede serie is. Seizoen twee heeft weer laten zien hoe mooi deze serie wel niet is (graphics en ook boodschappen die meegegeven worden), met soms goede actie en hier en daar wat humor. Bolin is geweldig en Verrick was een hele leuke toevoeging aan de serie. Ik vond het leuk om meer te weten te komen over Tenzin en andere Avatars, vooral over Wan.

Om samen te vatten: ik ben teleurgesteld. Ik vind de Avatar series nog steeds geweldig, maar boek 2 was gewoon jammer. Het verhaal is echt niet goed vergeleken met het vorige seizoen en al helemaal vergeleken met het verhaal van Aang, maar ik ga verder niet vergelijken.

Kijk, ik ben een trouwe Avatar-fan dus ik zeg: kijken. Maar anders had ik gezegd dat het het niet waard is. Ik hoop dat boek 3: Changes (veranderingen, of zo?) véél beter is.

Beoordeling: 2,3/5

2 opmerkingen:

  1. Ik vond de twee afleveringen die gingen over de eerste Avatar heel veel goed maken.

    BeantwoordenVerwijderen