oktober 24, 2013

Over pieten

Deze week was ik druk en nu kan ik eindelijk mijn frustraties eruit typen. Eventjes maar, hoor. Ik zal niet zeuren over mijn eigen leven, want dat is héél vervelend om te lezen of te horen ahummmm docentenvanmijnschool, maar over dat hele zwarte pieten witte pieten gedoe, waar je in het leven (op Facebook, dus) niet meer omheen kunt. Ik ben geen allesweter/professional/expert als het gaat om Sinterklaas dus hey, hier een stukje tekst van een doorsnee meisje met een of andere belachelijke mening die ze per se weer moet delen op het internet.

Dus. Blijkbaar is Zwarte Piet te racistisch. Net zoals negerzoenen, want die worden nu zoenen genoemd, ook al noem ik ze nog steeds negerzoenen. Want ik vind het belachelijk. Zwarte Piet zou wit moeten zijn want ze zouden afstammen van kindslaven, maar hier en daar lees ik juist dat Sinterklaas de kindslaven uit Afrika een onderdak gaf in ruil voor dienst. Lijkt me best oké. Maar Nederland vindt van niet hoor, Zwarte Piet moet namelijk wit. Een witte Piet, niet meer zwart, geen dikke rode lippen en geen gouden oorbellen, maar enkel met roetvlekken en wel nog wat een Zwarte Piet had, maar dan wit. In mijn mening is dat juist racistisch, maar hé, wie ben ik nou. Vanaf 2015 worden zelfs de nog rondlopende Zwarte Pieten in de bak gegooid wegens racisme.

Er zijn genoeg dingen die écht racistisch zijn en genoeg mensen die ernstig gediscrimineerd worden, maar Nederland denkt: HEE ZWARTE PIET IS RACISTISCH LATEN WE HEM MAAR WIT MAKEN WANT EEN KINDERFEEST IS ZO BELANGRIJK EN KLEINE KINDJES DENKEN DAAR OOK ECHT OVER NA !!!!!!!!!!111
Get your shit together. Het maakt ons echt niet uit of Zwarte Piet nou zwart is of wit. En of Jodenkoeken nou Jodenkoeken heten of koeken. En of blanke vla nou blanke vla moet zijn of vla. Vla is toch niet lekker. En of negerzoenen nou negerzoenen of zoenen heten. Doe onderzoek naar dingen die écht racistisch zijn in plaats van Pieten en eten. En gooi de echte criminelen in de bak.

2 opmerkingen:

  1. Leuke blog heb je! Ik heb je blog ontdekt door Teskuh.nl, waar je je blog mocht spammen. En ein-de-lijk kwam ik een persoonlijke blog tegen, haha. Maar je hebt gelijk en ik vind al die commotie over zwarte piet belachelijk. Het is een stukje jeugd, maar goed! Nederland hé, hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! En ja, dat vind ik nou ook. Maar hé, wie zouden wij nou zijn als we eens niet ergens over zeuren.

      Verwijderen