september 25, 2013

Whatsappen onder de douche


Dit was een opdracht voor school. Wat is mijn mening, is een mobiel onmisbaar of niet onmisbaar? Dat mocht ik uitleggen door gebruik te maken van vijf alinea's, elk bestaande uit 80 woorden met een eventuele 10% overschrijding of tekort aan woorden. Er staan wat oubollige dingen in, maar ja, het bleef een opdracht voor school en ik heb geen idee of mijn lerares weet dat MSN al sinds 2011 uit is. Maar denk ik wel, hoor. Ze zei trouwens dat ik een goede zinsopbouw had en goed taalgebruik heb gebruikt. Trotse Anni hier. Enjoy!

Je Instagram checken? Kan op de fiets. Even je moeder een tekstberichtje sturen, net voor school begint? Zo gedaan. Een video kijken onder de douche? Dankzij de technologie van nu is het mogelijk. Tegenwoordig kan het allemaal! Vroeger was een mobieltje cool – nu is het apparaat een deel van jezelf. Zeker nu er de mogelijkheid is om op het internet te surfen met je telefoon, zijn de mens en de mobiel niet te scheiden. Ik ben zeker van mening dat mijn mobiel onmisbaar is.

Een telefoon maakt een deel uit van je imago. Vroeger kwam je nog weg met een Nokia uit het jaar 1, want die had iedereen, maar nu moet je het nieuwste van het nieuwste hebben om op te vallen en het apparaat moet ook nog eens voldoen aan je eigen eisen. Mensen willen graag een goede reputatie en sinds dat tegenwoordig afhankelijk is van hoe je er uitziet willen mensen graag een mooie, moderne telefoon met alles erop en eraan.

De mogelijkheden van een mobieltje zijn oneindig. Er zijn nu buiten het reguliere sms’en en bellen ook bepaalde applicaties waarover je kunt beschikken waarmee je gratis berichtjes naar elkaar kunt sturen en gratis naar elkaar kunt “bellen”. Ook kun je duizenden spellen downloaden, je aanmelden bij social media en je statussen updaten via je mobiel zonder je computer ook maar aan te raken, want internet op je telefoon is ook mogelijk! Veel mobieltjes kunnen verbinden met een Wi-Fi-netwerk, waardoor internet nog helemaal gratis is ook.

Met een mobieltje in je bezit ben je altijd bereikbaar en al zeker als je internetconnectie hebt. Dag en nacht is het mogelijk om meldingen te ontvangen en het is vooral ook makkelijk om mensen een berichtje terug te sturen. Het tijdperk van de computer en MSN is over, want nu kun je alles met je vrienden gratis bespreken via je telefoon, wat ook veel aantrekkelijker is omdat altijd en overal mogelijk is.

Kortom, een mobieltje is zeker niet misbaar. Het is tegenwoordig een deel van wie je bent, er zijn genoeg dingen die je kunt doen met een telefoon buiten sms’en en bellen dankzij het internet, je bent echt altijd bereikbaar en het apparaat is eigenlijk een soort vervanger van de computer dankzij de vele mogelijkheden die nog elke dag worden uitgebreid. Ik zou me sowieso geen leven zonder mobiele telefoon meer kunnen voorstellen.

2 opmerkingen: